10.11.2025 poniedziałek
Zupa koperkowa z kluseczkami
danie główne do wyboru:
1. Karczek pieczony w miodzie z goździkami, kopytka, surówka
2. Sałatka szefa z grillowanymi kawałkami kurczaka, dwa paluchy drożdżowe
11.11.2025 wtorek -świąteczny obiad
Rosół na gęsinie z makaronem
Danie główne do wyboru:
1. Rolada ze schabu z farszem śląskim, kluski śląskie, modra kapusta
2. Pierogi faszerowane gęsiną i wołowiną , okrasa z cebuli
12.11.2025 środa
Krem z zielonego groszku z dodatkiem imbiru, grzanki
Danie główne do wyboru:
1.Kotlet drobiowy , ziemniaki puree, surówka
2.Pieczony udziec z kurczaka (2szt.),frytki, surówka
13.11.2025 czwartek
Zupa fasolowa
danie główne do wyboru:
1.Placki ziemniaczane po góralsku ( z kotletem schabowym i kapustą zasmażaną)
2.Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką, ziemniaki puree, surówka
14.11.2025 piątek
Barszcz zabielany ziemniakami
danie główne do wyboru:
1.Rolada z kurczaka nadziewana suszonym pomidorem, szpinakiem i serem, ziemniaki, surówka
2.Łazanki z kapustą i grzybami leśnymi
15.11.2025 sobota
Francuska zupa cebulowa z grzankami
danie główne do wyboru:
1.Kotlet z trybowanego udka z kurczaka, ziemniaki, brukselka
2.Camembert po hawajsku, frytki, żurawina, sos czosnkowy
16.11.2025 Niedzielny Obiad
Rosół z makaronem
Danie główne do wyboru:
1.Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana
2.Pieczeń z szynki wieprzowej, ziemniaki, buraczki
17.11.2025 Poniedziałek
Zupa pomidorowa z makaronem
Danie główne do wyboru:
1.Pieczeń z karkówki w sosie własnym, kopytka, surówka
2.Souvlaki z kurczaka, frytki, sałatka szopska, sos tzatziki
18.11.2025 wtorek
Zupa kalafiorowa
Danie główne do wyboru:
1.Bitki ze schabu w sosie chrzanowym ,ziemniaki, surówka
2.Karminadle z łopatki wieprzowej ( 2 szt.) , cebulka, ziemniaki, buraczki zasmażane
19.11.2025 środa
Kwaśnica na żeberkach
Danie główne do wyboru:
1.Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka
2.Zrazy z karkówki z ogórkiem kiszonym i cebulą, ziemiaki, surówka
20.11.2025 Czwartek
Zupa grochowa na wędzonce
Danie główne do wyboru:
1.Roladki z kurczaka faszerowane szpinakiem, suszonym pomidorem i fetą
, sos serowy z brokułami ,ziemniaki puree, sałatka ogrodowa
2.Sałatka szefa z grillowanym karczkiem, sos musztardowo-miodowy
21.11.2025 Piątek
Staropolska zupa jarzynowa z grysikiem
Danie główne do wyboru:
1.Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, ziemniaki, fasolka szparagowa
2.Smażony filet z morszczuka , ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
22.11.2023 sobota
Zupa pejzanka
Danie główne do wyboru:
1.Kieszonka drobiowa faszerowana warzywami i serem ,ziemniaki, surówka
2.Wieprzowina siekana z grilla, frytki, surówka
23.11.2023 Niedzielny obiad
Rosół z makaronem
1.Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria
1. Zraz wieprzowy z boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym (2szt), kluski śląskie, coleslaw z czerwonej kapusty